top of page

BOĞAZİÇİ YETENEK AKADEMİSİ

Biz Kimiz

ozan oskay.png

OZAN OSKAY

Kurucu

Ozan Oskay 1973 yılında İstanbul’da doğdu. On yaşında Eczacıbaşı Spor Kulübü Basketbol Takımı’nda spor hayatına başladı. Basketbol oyuncusu olarak Eczacıbaşı Basketbol Kulübü’nde A takıma kadar yükseldi. Bu esnada Türk milli basketbol takımını 50 den fazla kez  temsil etti. Spor hayatında birçok yerli ve  uluslararası  şampiyonalarda  madalyalar aldı ve bu süreç içerisinde birçok değerli koçla çalıştı bu değerli isimlerden edindiği disiplin, vizyon, yaratıcılık, takım çalışması öğretileri O’nu iş hayatına da hazırlamış oldu.

 

Oskay, Marmara Üniversitesi Spor Bölümü’nde eğitimini sürdürürken, aynı zamanda  1994 yılında aile şirketi olan Bandsan Band Sanayii kaset üretim tesisi ve Tempa Foneks Plak Şirketi’nde ortak ve yönetim kurulu üyesi olarak pazarlama bölümünün başına geçti ve müzik endüstrisine genç yaşlarından itibaren giriş yaptı. 90 ve 2000 li yılların birçok değerli sanatçı ve albüm çalışmalarının içinde bulunduğu (Sezen Aksu ‘Işık Doğudan Yükselir’, ‘Deli Kızın Türküsü’, Sertab Erener ‘Lal’, ‘Sakin Ol’, Levent Yüksel ‘Med Cezir’, Yıldız Tilbe ‘Delikanlım’, Bülent Ersoy ‘Ablan Kurban Olsun Sana’ Fahir Atakoğlu ‘Fahir Atakoğlu 1’, Ayşegül Aldinç ‘Alev Alev’, Yeşim Salkım ‘Hiç Keyfim Yok’, Nilüfer ‘Mavilim’, ‘Yeniden Yetmişe’ vb) bu dönemde Türk müzik endüstrisine albümlerin pazarlanması ve dağıtımı ile ilgili yenilikler getirdi.  

 

Oskay 26 yaşında, 1999 yılında Boğaziçi Müzik Plak Şirketi’ni kurdu ve şirketinin ilk prodüksiyonu olan, Murat Kekilli’nin seslendirdiği Bu Akşam Ölürüm isimli şarkının tüm Türkiye tarafından sevilmesini ve albümün satış rekorları kırmasını sağladı. Daha sonra birçok sanatçıyla çalışan Oskay daha çok yenilikçi projelerin peşinde oldu. Gelenekselin dışında Türkiye’de ilk olarak sadece sosyal medya ve benzeri dijital kanalları ve mecraları kullanarak, sadece dijital alanda pazarlanarak satışa sunulan ilk şarkı olan Kalbime Gömerim O Zaman isimli şarkıyı o yıl Türkiye’nin en çok dinlenen ve en çok gelir getiren şarkıları arasına soktu. O yıl bu şarkı Turkcell platformunda ‘En Çok Satılan İçerik Ödülü” aldı.   

 

Yapımcısı olduğu Ihlamurlar Altında adlı eserin tüm Orta Doğu müzik kanallarında yayımlanmasını pazarlanmasını ve değer oluşturmasını sağlarken, Türk dizileri kadar, dizi müziklerinin de dünyada pazarlanabileceği ve dağıtımının yapılabileceğini ispat etmiş oldu.  Türkiye’de dijital mecranın müzik üzerindeki etkisini fark eden Oskay, Boğaziçi Müzik Plak Şirketi’ni, yapımcılığını yaptığı çalışmalarla en çok dijital satış yapan ilk 5  plak şirketi arasına soktu. Eser sahibi İntizar o sene Altın Kelebek ve “En Çok Dijital Satış Yapan Şarkı Ödülü”nü aldı.

 

Bu arada Müzik Yapımcıları Meslek Birliği MÜYAP’ın kurulmasında ve organizasyon şemasının oluşmasında aktif görev aldı. Müyap’ın örgütsel yapısı ile Türk müzik endüstrisinin tüm müzik kataloğunun Müyap çatısı altında toplanarak dijital kanallardan dağıtımının yapılması için oluşturulan MÜYAP DİJİTAL’in de kurucu ve fikir babalarından biri olan Ozan Oskay bu içeriklerin dağıtımı ve pazarlanması aşamalarında görevler üstlendi.

 

 

Cep telefonu ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla müziğin dijital ortama taşınmasına uygun yöntemler geliştirerek, Türkiye’de Müyap olarak youtube ile telif hakları konusunda anlaşma yapıp, youtube gelirlerinin müzik endüstrisinin hak sahibi üyelerine dağıtılmasını sağlamakla beraber, Müyap’ın dünyanın en çok abonesi olan youtube kanalı olmasını sağlayan ekipte yer aldı.

 

Uluslararası müzik endüstrisi meslek birliği olan, ifpi Türkiye (International Federation of the Phonographic Industry) kurucu üyesi olan Ozan Oskay Müyap içerisine birçok organda görev almaya devam etmektedir. Dalya ve Emir’in babası olan Oskay bir yandan Adalet Bakanlığı’nın verdiği yetkinlik ile fonogram yapımcılığı, telif hakları ve müzik endüstrisi ile ilgili davalarda bilirkişi olarak da görev yapmaktadır.

 

Ozan Oskay, kendi ve müzik profesyonelleri tarafından belirli sayıda seçilecek olan genç yeteneklerin erken yaşlardan itibaren alanlarında yetkin kişiler tarafından eğitilip yönetiminin yapılacağı ve dinleyicisiyle buluşmasının sağlanacağı Boğaziçi Yetenek Akademisi’ni kurdu.   

NUR ULUSOY

Proje Direktörü

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra müzik ve sahne sanatlarına duyduğu yoğun ilgi nedeniyle, izleyici olarak takip ettiği konser-festival organizasyonlarında, 1989 yılından itibaren çalışmaya başladı. Bugüne kadar çok sayıda uluslararası üne sahip sanatçının konser ve gösterilerinde, önceleri prodüksiyon ekibinde, daha sonra kazandığı tecrübeler neticesinde prodüksiyonları  yöneterek yer aldı.

 

Pozitif Productions şirketi ile prodüksiyon ekibinde,

Staras Ses – Işık Sistemleri şirketinde Prodüksiyon Koordinatörü,

Sony Müzik Türkiye’de Ürün Müdürü, (ürün: sanatçı ve albümleri) 

Mydonose Showland’de Prodüksiyon Müdürü, 

Venue Maslak’ta Genel Müdür,

Trendy Reklam Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcısı,

İstanbul Plak’ta Yapım Koordinatörü,

MMD Halkla İlişkiler şirketinde Etkinlik Müdürü,

Kirpi uzun metrajlı filminde İletişim ve Pazarlama Direktörü olarak çalıştı.

 

2009 yılı başından itibaren Nur Ulusoy İletişim ve Organizasyon çatısı altında medya iletişim danışmanlığı, menajerlik hizmetleri veriyor ve etkinlik organizasyonları yürütüyor.

side2_edited.jpg

DOĞAN DURU

Ses ve Şan Eğitmeni

Redd müzik grubunun solisti Doğan Duru aynı zamanda bas gitarist, söz yazarı, besteci ve tenordur.

 

Üniversite öğrencisi iken kardeşi Güneş Duru ile kurdukları Invictus Band grubu ile uzun süre İstanbul'da çeşitli mekanlarda konserler verdi. 1996 yılında Berke Hatipoğlu ile Ten grubunu kurdu. Daha sonra, gruba Güneş Duru ve İlke Hatipoğlu'nun katılmasıyla grup çekirdek kadrosunu oluşturdu. Bu grupla 2002 yılına kadar İstanbul'da çeşitli barlarda sahne aldılar. Ten grubu, adını Redd olarak değiştirerek 2000-2004 yıllarında albüm için çalışmalara başladı.

 

Doğan Duru 1993-2000 yıllarında, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü'nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Bu dönemlerde İtalya'dan gelen özel bir davet üzerine Milano'ya gitti ve opera eğitimini burada devam ettirdi. Scuola Musicale Di Milano'da bulunan, Scala Operası'ndan Carlos Del Bosco'la birlikte opera çalışmalarına devam etti. 2001 yılında Ripatransone Workshop çalışmalarına, konuk sanatçı olarak davet edildi ve bu orkestra ile İtalya'nın güney bölgesinde verdikleri konserlerde solist olarak Puccini aryalarını seslendirdi. 2002 yılında, İtalyan hükümeti tarafından, özel yetenekli öğrencilere İtalyan hükümeti tarafından verilen sanat bursuna hak kazandı. Guisseppe Verdi Konservatuvarı'nda opera ile ilgili araştırmalarını ve çalışmalarını sürdürdü. Bu dönemlerde Milano'da şan resitalleri ve konserler verdi.

 

2002 Mart ayında Türkiye'ye dönen Doğan Duru İstanbul Operası'nın sınavlarını kazanıp İstanbul Operası'nın sözleşmeli sanatçısı oldu. Korolarda ve operalarda çeşitli roller alan Doğan Duru, 2002'de İstanbul Operası'ndan ayrıldı. 2002 yılında Temmuz ayında İspanya'da yapılan II. Uluslararası Malaga Jimena Festivali'ne davet edilen Duru, Malaga Pablo Ruiz Picasso orkestrası ve Coda Ensemble grubu ile orkestra şefliğini Andrés Rodrigo López'in yaptığı konserlerde solist sanatçı olarak sahne aldı. Burada Missa Brevis ve Mozart Requiem seçkin eserlerini seslendirdi.

 

Yönetmenliğini Tunca Yönder'in yaptığı, Kemalettin Tuğcu'ya ait iki ayrı dramanın film müziklerini yapan Doğan Duru, 1997 yılında, yönetmenliğini Mehmet Birkiye'nin yaptığı, Atilla Birkiye'nin yazdığı, Serdar Yalçın'ın bestelediği "Anlat Şehrazat" müzikalinde yaklaşık 1.5 yıl kadar oyunculuk ve şarkıcılık yaptı.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bulunan Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde, Sanat Eleştirisi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü'ndeki yüksek lisans eğitimini 2006 yılı eylül ayında popüler kültür üzerine yaptığı tez çalışması ile tamamlayan Doğan Duru,2007 yılında Sabancı Üniversite'sinde şan dersleri, 2008 - 2009 yılında da Aralık Derneği'nde de opera tarihi dersleri vermiştir.14 Ağustos 2008 tarihinde müzik yönetmenliğini Sabri Tuluğ Tırpan, denetmenliğini Işıl Kasapoğlu'nun yaptığı Rock on Broadway müzikalinde yer aldı.

 

1996'dan bu yana birlikte müzik yapan, 2005 yılında ilk albümleri olan 50/50'yi yayınlayan Redd grubu ile çalışmalarını sürdürmektedir. 50/50 (2005), Kirli Suyunda Parıltılar (2006), Plastik Çiçekler ve Böcek (2008), Gecenin Fişi Yok DVD (2008),Prensesin Uykusu (2010) ve Hayat Kaçık Bir Uykudur (2012), albümlerinde şarkı sözlerinin tamamı, müziklerin büyük bir bölümü Doğan Duru'ya aittir. 2011 yılında Fox TV'de yayınlanmaya başlayan Derin Sular dizisinin jenerik müziğinin besteleyen ve sözlerini yazan Doğan Duru, 2011 yılında da yönetmenliğini ve senaryosunu Cemil Ağacıkoğlu'nun yaptığı Eylül filminin müziklerini yapmıştır, bu film 6. Dadaş Film Festivali'nde en iyi film müziği dalında ödül kazanmıştır. 2017 de İstanbul Film Festivali'nde Tarla filmi müziği ile En İyi Müzik ödülü almıştır.

Video Klip Yönetmeni  Sanat Yönetmeni 

HAKAN YONAT

Yönetmen Hakan Yonat 1969 yılında Hollanda Alkmaar‘da dünyaya gelmiştir. Yönetmenliğe adım attığı 1995 yılından itibaren müzik piyasasında çok tanınan sayısız sanatçının  video klibini yönetmiştir. Yalın, Mustafa Sandal, Kıraç, İrem Derici, Mirkelam, Funda Arar, Yaşar,  Kargo, bunlardan sadece birkaçıdır.  

Yetenekli ve yaratıcı bir gölge dahisi olduğu söylenen Hakan Yonat,Türk Telekom, Vakifbank, Turkcell, Torku, Halkbank, Vodafone, 

Nestle, Algida, Dacia, Fanta Gençlik Festivali, Simit Sarayı, Avea, Fruko, Pınar, Akbank Caz Festivali, Coca Cola, Hyundai, Arko, Ülker, Pepsi gibi markaların reklam filimlerini çekmiştir.

Screen Shot 2018-08-07 at 16.05.43.png

HASAN BAŞUSTA

Dijital Pazarlama  

Sosyal Medya

Lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi'nde tamamlayan Hasan Başusta, İş Bankası, Audi, Starbucks, Finansbank, Danone, Pfizer, Türk Telekom en büyük markalarının dijital pazarlama ve sosyal medya stratejilerinin oluşturulmasında dijital pazarlama stratejisti olarak görev almış, bu stratejileri uygulayıp, markaların dijital pazarlamayı kullanarak doğru hedef kitleye doğru zamanda doğru iletişimi nasıl yapabileceklerine dair hizmet vermiştir. Üniversitelerde "Yeni Ekonomi" ve "Yeni Pazarlama İletişimi" üzerine dersler vermektedir. 

 

Halen Türkiye’nin en büyük markalarına dijital pazarlama ve sosyal medya konusunda danışmanlık ve eğitmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde  açılan "Dijital ve Sosyal Medya Pazarlama Yönetimi dersleri vermektedir. 

Handan.jpeg

Koreograf

HANDAN ERGİYDİREN 

Yönetmen - koreograf - akademisyen olarak çalışmalarını sürdüren Handan Ergiydiren, ODTÜ Endüstri Tasarımı mezuniyeti ardından Hacettepe Üniversitesi’nde “tiyatro”, Londra Laban Conservatoire’da “dans” alanında iki yüksek lisans tamamladı. ODTÜ Çağdaş Dans topluluğu, BALEMODERN - Ankara ve 22/11 çağdaş performans-tiyatro topluluklarının ve Hacettepe Devlet Konservatuarı Modern Dans Sanat Dalı kurucusu ve Devlet Tiyatroları - İstanbul Şehir Tiyatroları’nın 1993 den beri deneyimli ve ödüllü koreografı ve hareket tasarımcısıdır. 

 

Türk modern dansının ve tiyatrosunun önemli hareket tasarımcılarından biri kabul edilen koreograf,  birçok tiyatro oyunun reji ve koreografilerini yapmış, birçok üniversitede doğaçlama ve kontakt doğaçlama ve çağdaş dansı yorumlamak üzerine dersler vermiştir

 

Bale, çağdaş dans teknikleri, oyunculuk, yaratıcı doğaçlama, kompozisyon, koreografi dersleri yanında Mimarlık Fakülteleri bünyesinde “temel tasarım” dersleri de vermektedir. Son dönemde SAJEV küçük Prens Okulları için İngilizce “Grease” filminin tiyatrosunu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Şehir Tiyatroları için iki çocuk oyunu sahneye koymuştur.

Sinem Ertekin_edited.jpg

SİNEM ERTEKİN

Stil Danışmanı 

İstanbul'da doğan Sinem Ertekin New York Hunter College’da Medya Bölümü’ne devam etti. New York'ta yaşarken profesyonel çalışmalarını sürdürdü. 

 

Türkiye’ye döndüğünden beri Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Elele, Marie Claire, ALL Magazine, Bestyle Magazine, GQ  gibi bir çok dergide çalışan Sinem Ertekin, dergi moda editörlüğünün yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi Cumartesi ekinde köşe yazarlığı ve ünlü markalara danışmanlık yaptı. Halen reklam filmleri ve sinema filmlerinde sanat yönetmenliği, aylık dergiler ve moda çekimlerinde styling ve stil danışmanlığı yapmaktadır. 

Fotoğraf Sanatçısı

Görsel Yönetmen 

KORAY KASAP

1968 yılında İvrindi’de doğan Koray Kasap, 1987′de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Bölümü, Fotoğraf Ana Sanat Dalı'nı bitirdi. Türkiye’de Tarkan, Mustafa Sandal, MFÖ, Kenan Doğulu gibi bir çok tanınmış sanatçıyla çalıştı. 

 

Moda fotoğrafçılığı da yapan kasap dünyanın birçok ülkesinde çektiği fotoğraflarla NewYork, Brooklyn Belediye Binası'nda "Dünyanın Renkleri"  ismiyle sergi açmıştır.   

 

Türk markalarının yurt dışındaki çekimlerini sürdüren fotoğrafçının, New York, Hindistan, Fas, Suudi Arabistan, Çin, Mısır, Hollanda ve daha bir çok ülkede sanat çalışmaları devam etmektedir. 

Ersin Umulu_edited.jpg

ERSİN UMULU

Duruş ve Beden Dili

İlk, orta, lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra, İzmir 9 Eylül Üniversitesi G.S.F Oyunculuk dalından 1992 yılında mezun oldu. Aynı yıl Avustralya’nın Sidney kentindeki Yarwood Üniversitesi’nde Dans Tiyatrosu Workshop’una ve Erol Keskin yönetiminde “Deli Dumrul” Master Class çalışmalarına katıldı. Yurt dışından döndükten sonra 1992-1993 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na John Guare’nin “Altı Derece Uzak” oyunuyla girdi. Halen bu kurumda yönetmen ve oyuncu olarak çalışmaktadır. 1995 yılında prodüksiyonunu Ak Sanat’ın yaptığı Michael Almaz’ın yazdığı “Kafka’nın Kadınları” oyununda Franz Kafka’yı oynadı. 

 

2001-2002 sezonunda İ.B.B Şehir Tiyatrolarında Açık Tiyatro Birimi kapsamında ilk yönetmenlik çalışmasını Euripides’in “Medea” oyunuyla gerçekleştirdi. Ayrıca oyun 2003 yılının Haziran ayında Finlandiya’nın Tornio kentinde “Avrupa Kadın Tiyatro Oyunları Festivali’ne katıldı. 2006 yılında Zerrin Akdenizli’nin “Bir Yıldız Seç Kendine” adlı çocuk oyununu İ.B.B Şehir Tiyatroları’nda sahneye koydu. Şehir Tiyatrolarında 2010 yılında Murathan Mungan’ın Dört Kişilik Bahçe ve 2015 yılında Yedi Tepeli Aşk oyunlarını yönetti. 

 

İ.B.B Şehir Tiyatroları’nda sahnelediği Neil SIMON’ın ‘Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar’ oyunu, 2017-2018 sezonunda oldukça beğenildi ve önümüzdeki sezonda da repertuardaki yerini aldı.

    bottom of page